МВС Німеччини заявляє про рекордну кількість потенційних терористів

МВС Німеччини заявляє про рекордну кількість потенційних терористів

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр заявив, що кількість потенційних ісламістських екстремістів у Німеччині на сьогодні як ніколи велика.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Bild, опублікованому в суботу, 10 вересня, повідомляє Deutsche Welle.

"Їх кількість у понад 520 осіб є великою, як ніколи", - наголосив глава МВС. 

Під потенційними ісламістськими екстремістами, за його словами, маються на увазі особи, стосовно яких є підкріплені фактами свідчення, що вони можуть здійснити політично мотивовані злочини значного масштабу. Крім того, у країні перебуває ще близько 360 людей, які потрапили в поле зору німецьких правоохоронців, адже можуть відігравати роль поплічників у потенційних ісламістських злочинах, зазначив міністр.

Водночас де Мезьєр наголосив, що сили безпеки "працюють на повну силу над тим, щоб тримати в полі зору всіх потенційних терористів" та що на сьогодні існує "так багато розслідувань та затримань, як уже не було багато років до цього". Однак влада вимушена "рахуватися також з невідомими до цього терористами-одинаками", додав глава МВС.

Крім того, він назвав заклики до злочинів в ім'я ісламу "зловживанням релігією" та закликав мусульман Німеччини дистанціюватися від ісламістсько мотивованих терористичних нападів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-