Канада готова посилити санкції проти КНДР

Канада готова посилити санкції проти КНДР

Укрінформ
Канада готова розглянути можливість посилення санкцій проти Північної Кореї у відповідь на незаконні ядерні випробування Пхеньяна.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада продовжуватиме непохитно підтримувати Південну Корею, Японію та інших партнерів у регіоні, а також розгляне подальші кроки, у взаємодії зі світовим співтовариством, у відповідь на поведінку КНДР», - сказав Діон.

Він також закликав Раду безпеки ООН відреагувати на дії КНДР, а Пхеньян – відмовитися від використання атома у військових цілях. «Ми закликаємо Радбез ООН вжити твердих та рішучих заходів у відповідь на незаконне та провокативне ядерне випробування КНДР та її численні запуски балістичних ракет. Ми закликаємо КНДР виконувати свої міжнародні зобов'язання, вжити конкретних кроків до денуклеризації та повернутися до змістовних перемовин з пошуку мирного політичного рішення», - зазначив глава зовнішньополітичного відомства Канади.

Насамкінець він додав, що Канада підтримує зусилля із пошуку «багатостороннього рішення для підвищення безпеки азіатсько-тихоокеанського регіону».

Нагадаємо: вчора вночі Північна Корея уп’яте провела підземне випробування ядерної боєголовки. За оцінками експертів, судячи із підземних поштовхів, сила вибуху становила 20-30 кілотонн, що в кілька разів більше, ніж потужність попередніх північнокорейських боєголовок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-