Лавров хоче креативного підходу до Північної Кореї

Лавров хоче креативного підходу до Північної Кореї

Укрінформ
Міжнародній спільноті слід знайти інші способи відповіді на ядерні випробування КНДР, окрім звичних санкцій.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає Reuters.

«Нинішня ситуація свідчить, що дипломатам необхідно бути більш творчими, ніж реагувати лише санкціями, санкціями та знову санкціями на будь-яке загострення ситуації», - сказав Лавров.

На його переконання, поки що рано списувати з рахунків шестисторонні перемовини із КНДР. «Ще зарано ховати шестисторонні переговори. Слід знайти способи, які дозволять нам відновити їх», - зазначив глава МЗС РФ.

Своєю чергою Державний секретар США Джон Керрі наголосив, що Вашингтон багато разів пропонував Пхеньяну повернутися за стіл перемовин у випадку згоди на денуклеризацію, втім керівництво КНДР послідовно відмовлялося від цього. «Ми знову і знову зверталися до північнокорейського диктатора», - підкреслив Керрі.

Він додав, що США прагнуть у кінцевому рахунку досягти з КНДР того самого результати, що дали «ядерні» перемовини із Іраном.

Нагадаємо: після виходу КНДР із угоди про нерозповсюдження ядерної зброї у 2003 році США, Росія, Японія, Китай, Південна та Північна Кореї утворили робочу групу для обговорення мирного вирішення цього питання. Втім, шість раунді переговорів закінчилися нічим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-