У Держдумі пропонують зберегти військовий бюджет, скоротивши інновації та соціалку

У Держдумі пропонують зберегти військовий бюджет, скоротивши інновації та соціалку

Укрінформ
Глава думського комітету з оборони Володимир Комоєдов заявляє, що РФ не слід скорочувати фінансування оборонного комплексу, як планується, а його потрібно оптимізувати.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Якщо таке питання (скорочення військових витрат. - ред.) дійсно обговорюється, то Мінфін зовсім не в тому напрямку дивиться. Саме тут скорочувати не треба, не в цьому напрямі треба думати. Не настав ще той час, щоб скорочувати витрати на підтримання обороноздатності, сьогодні це одна з найбільш нагальних потреб нашої країни", - сказав Комоєдов.

Він заявив, що в Росії необхідно не скорочення, а оптимізація витрат на оборону: "І вона може торкнутися як закупівлі і розробки озброєння, так і будівництва з соціальною сферою".

Раніше газета "Ведомости" повідомила, що російським міністерствам і відомствам доведеться скорочувати витрати порівняно з 2016 роком, щоб укластися у заявлений розмір заморожених витрат. Такі методичні вказівки розіслав Мінфін. Оборонні видатки протягом трьох років будуть на 6% менше, ніж нині, розповіли виданню три федеральних чиновники, це дасть змогу заощадити в 2017 році близько 190 млрд руб. в номінальному вираженні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-