США оголосили про виділення $37 млн на освіту для дітей біженців

США оголосили про виділення $37 млн на освіту для дітей біженців

Укрінформ
Через недофінасування програм ООН з освіти біженців, а також у зв'язку з важливістю заповнення цієї прогалини, Сполучені Штати виділяють майже $37 млн, які будуть передані в розпорядження УВКБ ООН.

З такою заявою виступила під час брифінгу в п'ятницю в Вашингтоні директор прес-офісу Держдепартаменту США Елізабет Трюдо, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати раді оголосити про внесок гуманітарної допомоги в розмірі майже $37 млн в розпорядження Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) для подолання критично важливих прогалин освіти для біженців у 16-ти країнах", - заявила представник зовнішньополітичного відомства США.

Як пояснили в Держдепі, це фінансування надається в рамках зобов'язань, які взяли на себе Штати під час зустрічі на вищому рівні країн, що приймають біженців. При цьому наголошується, що УВКБ ООН є найбільшим органом, який забезпечує надання освіти для переселенців по всьому світу, втім, "його програми залишаються недофінансованими".

Документ УВКБ ООН щодо фінансування освітніх програм для біженців передбачає необхідність $60 млн на їх реалізацію у 16-ти країнах Африки, Азії та Близького Сходу. Загалом, йдеться про навчання 2,1 млн дітей шкільного віку від 5 до 17 років.

Уряд США закликав інших донорів забезпечити решту $23 млн для повного фінансування.

Фото: unhcr.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-