Молдова знову вимагає вивести війська РФ з Придністров'я

Молдова знову вимагає вивести війська РФ з Придністров'я

Укрінформ
Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови засуджує зухвалу поведінку військовослужбовців зі складу Оперативної групи російських військ, які нелегально перебувають на території Придністров'я і неодноразово брали участь у військових навчаннях на території регіону.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві зовнішньополітичного відомства Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Подібну поведінку російських військ, дислокованих на території Республіки Молдова без згоди конституційної влади країни, можна розцінювати як виклик суверенній державі та порушення норм міжнародного права. Очевидно, що така тактика військово-політичної поведінки підриває засади поваги до Російської Федерації, яка нібито грає конструктивну і неупереджену роль у процесі Придністровського врегулювання. Важко собі уявити, яким чином брязкання зброєю може сприяти зміцненню довіри між двома берегами Дністра", - йдеться в документі.

Підкреслюється, що молдовська влада наполягає на негайному і беззастережному початку виведення російських військ з території Придністровського регіону у відповідності з рішеннями Стамбульського саміту ОБСЄ 1999 року. Молдова наполягає також на початку переговорів про заміну військової миротворчої місії в Зоні безпеки на Дністрі цивільною місією міжнародних спостерігачів.

Як повідомлялося, на території Придністровського регіону розташована Оперативна група російських військ (понад 1600 військовослужбовців), а на військових складах у селі Колбасна Рибницького району знаходяться понад 20 тисяч тонн боєприпасів, які зберігаються ще з радянських часів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-