Обама розкритикував Трампа за похвали Путіну

Обама розкритикував Трампа за похвали Путіну

Укрінформ
Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп публічно назвав президента РФ Володимира Путіна кращим лідером, ніж нинішній президент США Барак Обама.

Про це він заявив напередодні ввечері під час теледебатів щодо питань національної безпеки США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ця людина (Путін – ред.) утримує країну під дуже щільним контролем. Це зовсім інша система, і мені вона не подобається, але звичайно, в цій системі він (Путін - ред.) є набагато сильнішим лідером, ніж наш президент", - заявив Трамп, мотивуючи свою думку тим, що Путін має підтримку 82% населення у своїй країні.

"Якщо він (Путін - ред.) говорить чудові речі про мене, то і я говоритиму гарно про нього", - прямо заявив Трамп. На його переконання, в нинішній системі Путін "є лідером у набагато більшому ступені, ніж наш президент (Обама – ред.)".

Кандидат у президенти заявив, що зміг би встановити "дуже добрі" відносини з нинішнім російським лідером та налагодити взаємодію з Росією у боротьбі з ІДІЛ.

Після таких заяв Трампа президент США Барак Обама, який зараз перебуває на міжнародному саміті в Лаосі, назвав його дивним та неосвіченим.

"Я не вважаю, що цей хлопець в достатній мірі є кваліфікованим, щоб стати президентом США. Щоразу, коли він робить заяви, це підтверджується", - зазначив Обама.

Глава Білого дому також підкреслив: для того, щоб робити подібні заяви, потрібно хоча б розбиратися в цьому. "Коли ви щось говорите, це має відображати реально продуману політику, яку можна реалізувати", - зауважив американський лідер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-