Обама все-таки зустрівся з президентом Філіппін

Обама все-таки зустрівся з президентом Філіппін

Укрінформ
Президент США Барак Обама провів коротку зустріч з філіппінським лідером Родріго Дутерте на форумі АСЕАН в Лаосі. Кілька днів тому адміністрація Обами скасувала зустріч з Дутерте після того як філіппінський лідер назвав Обаму "сучим сином".

Про це повідомляє ВВС.

Про зміст переговорів Обами і Дутерте не повідомляється.

Напередодні запланованої зустрічі з Бараком Обамою на саміті АСЕАН в Лаосі Дутерте назвав його "сучим сином" у відповідь на припущення, що той може підняти питання про ситуацію з правами людини на Філіппінах.

"Я президент суверенної країни, ми вже давно не колонія. У мене немає інших господарів, крім філіппінського народу. Потрібно проявляти повагу. Я тебе прокляну на цьому форумі, сучий син", - заявив Дутерте, говорячи про майбутню зустріч з американським лідером.

Барак Обама, якому журналісти процитували слова Дутерте, з усмішкою назвав того у відповідь "яскравим хлопцем" і висловив надію на конструктивний діалог.

Тим не менше, після цього зустріч Обами і Дутерте була скасована за ініціативою американської сторони. Пізніше Дутерте вибачився і сказав, що його слова не були адресовані Обамі особисто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-