Іран і Саудівська Аравія знову посварилися

Іран і Саудівська Аравія знову посварилися

Укрінформ
Перед найсвященнішим обрядом мусульманина - хаджем - духовні лідери Саудівської Аравії і Ірану знову не змогли знайти спільну мову.

Про це пише Euronews.

В момент, коли тисячі прочан почали прибувати в Мекку, аравійський верховний муфтій Абдель Азіз аль-Шейх заявив, що іранці взагалі не є мусульманами, що вони - "нащадки зороастрійців", а тому ворожі до мусульман, "особливо до сунітів".

Напередодні іранський релігійний лідер аятолла Хаменеї закликав переглянути систему управління ісламськими святинями в Медині і Мецці.

Хаменеї згадав трагічний інцидент під час минулорічного хаджу, коли через тисняву в долині Міна загинули більше 700 паломників, серед яких - більшість громадян Ірану. Аятолла поклав провину за це на владу Саудівської Аравії, яка, на думку іранського духовного лідера, не здатна належним чином організувати хадж.

Нагадаємо: на початку цього року шиїтський Іран і сунітська Саудівська Аравія розірвали дипломатичні відносини після того, як в Саудівській Аравії стратили 47 осіб, серед яких опинився відомий шиїтський шейх Німр аль-Німр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-