Екс-прем'єра Румунії Понту звинувачують у корупції

Екс-прем'єра Румунії Понту звинувачують у корупції

Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр Румунії, один з лідерів Соціал-демократичної партії Віктор Понта, обвинувачений у корупції та поміщений під юридичний нагляд строком на 60 днів.

Такий вердикт винесло Управління по боротьбі з корупцією міста Плоешти, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Громадянина Віктора Віорела Понту звинувачують у тому, що в 2014 році отримав від бізнесмена Себастіана Гіце хабар у розмірі 220 тисяч євро. В обмін на грошову винагороду тодішній прем'єр-міністр і голова Соціал-демократичної партії Віктор Понта пообіцяв включити бізнесмена в партійні списки на виборах до парламенту Румунії», - зазначається в обвинувальному висновку Антикорупційного управління.

Згідно з матеріалами слідства, отримані Понтою грошові кошти були використані згодом для організації візиту в країну одного з іноземних політиків (імовірно, британського екс-прем'єра Тоні Блера).

Крім рішення про приміщення екс-прем'єра під юридичний нагляд, йому заборонено обговорювати публічно матеріали цієї справи.

Сам Віктор Понта заявив, що має намір оскаржити рішення у Вищій касаційній палаті Румунії.

Нагадаємо: нинішній лідер соціал-демократів, колишній віце-прем'єр в уряді Віктора Понта Лівіу Драгня раніше заявив, що має намір наполягати на включенні екс-прем'єра у виборчі списки партії на осінніх парламентських виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-