Берлін дорікнув Москві за

Берлін дорікнув Москві за "таврування" соціологів

Укрінформ
У Берліні уважно і з стурбованістю стежать за ситуацією навколо оголошення російським Мін'юстом науково-дослідного «Левада-центру» «іноземним агентом».

Про це йдеться в заяві спецпредставника ФРН в ОБСЄ, уповноваженого уряду ФРН з питань співробітництва з РФ, країнами Центральної Азії і Східного партнерства Гернота Ерлера, переданій в середу Укрінформу.

«Те, що такий незалежний і всесвітньо відомий інститут досліджень громадської думки таврують таким способом, має набути критичного розголосу», - наголосив Ерлер.

За його словами, особливе занепокоєння викликає той факт, що це сталося напередодні виборів до Держдуми РФ - в період, коли "важливо сприяти просуванню в Росії процесу політичного волевиявлення через свободу слова, зібрань і свободу преси, замість того, щоб обмежувати плюралізм і транспарентність".

Депутат бундестагу висловив надію, що підготовка і проведення в Росії виборів будуть вільними і справедливими.

Він наголосив, що Федеральний уряд підтримує місію зі спостереження за виборами Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ (БДІПЛ), яке є важливим інструментом незалежного і міжнародного спостереження за виборами. Однак воно не можете замінити собою моніторинг національних організацій, заявив Ерлер.

Як повідомлялося, "Аналітичний центр Юрія Левади" ( "Левада-центр") - одна з трьох найбільших організацій, що займаються вивченням громадської думки в Росії.

Мін'юст Росії визнав діяльність "Левада-центру" політичною, що дозволило внести організацію в реєстр "іноземних агентів". В акті перевірки відомства зроблено висновок, що "Левада-центр",  фінансується іноземною організацією і бере участь у політичній діяльності в Росії в інтересах цих організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-