У РЄ розкритикували включення Левада-центру до списку

У РЄ розкритикували включення Левада-центру до списку "іноземних агентів"

Укрінформ
У Раді Європи вважають дискримінацією зарахування "Левада-центру" мін'юстом Росії до списку "іноземних агентів".

Про це йдеться у заяві прес-секретаря Генерального секретаря Ради Європи Даніеля Хольтгена, що є у розпорядженні Укрінформу.

"Внесення неурядової організації в реєстр іноземних агентів носить дискримінаційний характер, така практика має залишитись в минулому. Рада Європи неодноразово закликала владу відмовитися від цієї практики, яка завдає шкоди розвитку громадянського суспільства в Росії", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, мін'юст Росії визнав діяльність "Левада-центру" політичною, що дозволило внести організацію в реєстр "іноземних агентів" на підставі кількох висловлювань керівництва центру. В акті перевірки відомства зроблено висновок, що "Левада-центр", будучи фінансованою іноземною організацією, бере участь у політичній діяльності в Росії в інтересах цих організацій. За висновками мін'юсту РФ, центр здійснює дану діяльність "шляхом підготовки і поширення думок про прийняті державними органами рішення і проведеної ними політики шляхом проведення соціальних досліджень, опитувань громадської думки та оприлюднення їх результатів".

"Аналітичний центр Юрія Левади" ("Левада-центр") — одна з трьох найбільших організацій, що займаються вивченням громадської думки в Росії. 5 вересня центр був внесений в реєстр некомерційних організацій, що виконують функції іноземного агента. Це було зроблено за підсумками перевірки мін'юсту РФ, розпочатої за запитом організації "Антимайдан". Відомство дійшло висновку, що центр отримав "велику частину іноземного фінансування з США, у тому числі грант від Вісконсинського університету в Медісоні, що керує установою, за якою значиться Міноборони США".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-