У французів нова забавка - безпілотники

У французів нова забавка - безпілотники

Фото
Укрінформ
У французькій столиці пройшов перший фестиваль безпілотників - Paris Drone Festival. 

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу, якому пощастило стати свідком першого в Парижі міні-авіашоу.

Головними героями фестивалю стали професійні пілоти дронів з Франції, Великої Британії та Німеччини, що під супровід коментаторів, гідних перегонів Формули-1, впевнено та вправно вели свої безпілотники через численні перешкоди до фінішу. 

На Єлисейських полях, у центральній частині знаменитого паризького проспекту, організатори фестивалю з European Rotor Sports Association (ERSA) встановили велетенський «вольєр для дронів». По периметру майданчика одночасно розташувалося кілька тисяч глядачів. 

Програма фестивалю включала змагання восьми пілотів, демонстраційні польоти дистанційно керованих квадрокоптерів, які все частіше використовуються в якості іграшок. 

За словами заступника мера Парижа, вибір місця для Paris Drone Festival був невипадковим. «Ми прагнули демократизувати безпілотник для проведення дозвілля. До того ж, квадрокоптери та безпілотні апарати торік були найбільш популярним різдвяним подарунком серед французів», - зазначив чиновник. За його словами, влада виділила і законодавчо закріпила спеціальні місця для розваг з безпілотниками. Вільна для польотів зона відтепер розташована у Булонському лісі, на сході столиці та у парку де-ля-Віллет, на півночі. Усі охочі можуть випробувати свої сили в керуванні квадрокоптерами, починаючи з 18 вересня ц.р.

Як зазначив один з учасників перегонів Матьє Кюценріттер, правила використання дронів у Франції залишаються досить жорсткими. «Ми повинні уникати населених місць, громадських будівель. У законі все суворо регламентовано, це питання у компетенції поліції та Головного управління цивільної авіації», - зазначив він. Відтепер, завдяки прогресивній міській владі, пілоти отримали шанс для задоволення власних пристрастей. 

У рамках фестивалю організатори спільно з представниками пошти продемонстрували логістичні можливості одного з безпілотних апаратів вагою 3,7 кг. Він спроможний доставити вантаж вагою до 3 кг на відстань більше 20 км. 

Крім поштарів до можливостей дронів також уважно придивляються власники французьких піцерій та залізничники. У Національній адміністрації залізниць Франції (SNCF) вже давно і серйозно замислюються над використанням цих апаратів для огляду колій. Їхній приклад у сфері моніторингу готові наслідувати електрики, екологи та топографи. А деякі мери французьких міст розглядають можливість використання безпілотників для контролю за правопорядком. 

Учасники Paris Drone Festival, нагадали, що Франція залишається світовим лідером на ринку цивільних безпілотних літальних апаратів, лише торік продавши 300 тис. пристроїв. Експерти оцінюють обіг сектору на рівні 300 млн євро, з яких 60 млн євро належить виробництву професійних БПЛА. У галузі створено понад 100 тис. робочих місць, а з урахуванням зростання попиту, показники цього року мають стати більшими.

Фото: Роман Сущенко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-