У Берліні заперечують нові ініціативи з урегулювання на Донбасі

У Берліні заперечують нові ініціативи з урегулювання на Донбасі

Укрінформ
Нових ініціатив у Німеччини і ОБСЄ щодо врегулювання ситуації на Донбасі на даний момент немає. Слова міністра закордонних справ ФРН Франка-Вальтера Штайнмайєра, який нібито заявив про це напередодні, були невірно інтерпретовані.

Про це кореспонденту Укрінформу в ФРН сказали в прес-службі глави МЗС Німеччини.

"Немає жодних нових ініціатив", - прокоментувала представник відомства Лаура Амелі Грюневальд прохання уточнити, про які саме нові пропозиції йдеться.

Вона назвала прикрим непорозумінням те, що ЗМІ невірно подали зміст слів міністра. "На жаль, це непорозуміння. Воно сталося при передрукуванні деякими інформагентствами повідомлень", - заявила дипломат, уточнивши, що конференція проводилася англійською мовою, і це, можливо, стало причиною помилки - неточний переклад.

У прес-службі ОБСЄ у Відні на запит Укрінформу з цього питання від коментаря зовсім утрималися, порадивши звернутися до головуючої сторони - Німеччини.

Напередодні ряд ЗМІ повідомили, що під час візиту в Осло 4 вересня Штайнмайєр заявив про підготовку за участю ОБСЄ нового документа, що має на меті підтримку перемир'я на Донбасі, який буде готовий протягом "кількох тижнів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-