Справу Саркозі вимагають передати у суд

Справу Саркозі вимагають передати у суд

Укрінформ
Прокуратура Парижа вимагає направити до суду справу про нелегальне фінансування виборчої кампанії екс-президента Ніколя Саркозі.

Про це повідомляє видання Le Monde.

"Паризька прокуратура у понеділок, 5 вересня, зажадала направити до суду справу Ніколя Саркозі щодо незаконного фінансування виборчої кампанії. На думку слідчих, він перевищив граничну суму виборчих витрат під час президентської кампанії 2012 року", - інформує видання з посиланням на судові джерела.

Обвинуваченими у так званій справі Бігмаліон є 14 осіб, серед них і Саркозі. Крім того, він проходить у справі за статтями "підробка документів", "шахрайство" і "зловживання довірою".

За інформацією іншого видання, Le Figaro, адвокат Саркозі, дізнавшись про вимогу прокуратури, заявив про "новий грубий політичний маневр" у рамках розслідування цієї кримінальної справи.

Раніше повідомлялося, що колишній президент і кандидат на цю посаду став обвинувачуваним у "справі Бігмаліон" у лютому 2016 року. Після допиту у слідчого судді 16 лютого Саркозі вийшов у новому процесуальному статусі – асистованого свідка (проміжний статус між простим свідком і обвинуваченим). Слідство висунуло йому обвинувачення а статтею про незаконне фінансування передвиборної кампанії, санкція якої передбачає ув’язнення терміном до року і штраф у 3750 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-