У Британії заочно засудили фігуранта справи Магнітського

У Британії заочно засудили фігуранта справи Магнітського

Укрінформ
Британський Верховний суддя засудив колишнього офіцера МВС Росії Павла Карпова, фігуранта справи Сергія Магнітського, до трьох місяців ув'язнення за неповагу до суду.

Про це повідомляє Радіо Свобода

Британський суд визнав Карпова винним у неповазі до суду за те, що він відмовився з'явитися перед ним для відповіді на запитання й відмовивсянадати інформацію про походження своїх активів на суму в 877 тисяч доларів. Суддя ухвалив, що Карпов має бути "поміщений у в'язницю Її Величності на три місяці".

Карпов мав з'явитися до суду в невдалій справі про наклеп проти глави Hermitage Capital Management Біла Браудера й Джеймісона Файерстоуна у зв'язку зі справою Магнітського.

"Павло Карпов був однією з головних фігур у справі про шахрайство, яку розкрив Сергій Магнітський. Ми повні рішучості продовжувати домагатися справедливості всіма законними засобами", - заявив генеральний директор Hermitage Capital Management і лідер глобального руху за справедливість у справі Магнітського Вільям Браудер.

Рішення Верховного суду Великої Британії проти Карпова викликане несплатою Карповим судових витрат у справі, яку сам Карпов ініціював чотири роки тому у Верховному суді Великої Британії про наклеп.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-