У Сінгапурі кількість хворих на вірус Зіка вже перевищила 240 осіб

У Сінгапурі кількість хворих на вірус Зіка вже перевищила 240 осіб

Укрінформ
Влада Сінгапура у неділю повідомила про 27 нових випадків зараження вірусом Зіка. Таким чином, кількість заражених зросла до 242 осіб.

Про це повідомляє Reuters.

"25 із нових носіїв вірусу були заражені в районі первинного осередку. Водночас є підозри, що нові випадки зараження мали місце в нових районах Сінгапура, що розташований у Південно-Східній Азії". - йдеться у повідомленнні.

"Є потенційно нова область (зараження - Ред.), яка пов'язана з одним із раніше відомих випадків та одним новим випадком", - йдеться у спільній заяві сінгапурських міністерства охорони здоров'я та національного відомства з питань довкілля.

Як відомо, вірус Зіка викликає мікроцефалію у новонароджених у випадку, якщо матір під час вагітності заразилася вірусом. Мікроцефалія призводить до значних вад розвитку мозку. Вірус передається через укуси комарів Aedes.

Перші випадки масової хвилі захворювань на цей вірус були зафіксовані минулої осені у Бразилії, де нині кількість заражених сягнула понад 1800 осіб. Відомі випадки зараження у США та Європі. Вперше цей вірус виявили в Уганді в 1947 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-