Меркель програла вибори в Мекленбурзі

Меркель програла вибори в Мекленбурзі

Укрінформ
Християнсько-демократичний союз (ХДС) канцлера Німеччини посідає третє місце, отримавши 19% голосів на виборах у парламент федеральної землі Мекленбург - Передня Померанія.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Офіційні попередні результати голосування опубліковані вночі в понеділок, 5 вересня, на сайті ландтагу.

Правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) набирає 20,8% голосів. Вона зможе сформувати другу за величиною фракцію після Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), обігнавши таким чином ХДС. У СДПН, до якої належить прем'єр-міністр землі Ервін Зеллерінг - 30,6% голосів.

Втім, колишня правляча коаліція при цьому може зберегтися.

З 2011 року при владі в Мекленбурзі - Передній Померанії діяла коаліція соціал-демократів і християнських демократів. Зараз СДПН отримує в 71-місцевому ландтазі 26 місць, ХДС - 16, Ліва партія - 11 місць. Такого результату партіям достатньо, щоб зберегти наявну коаліцію. АдГ, яка, ймовірно, може розраховувати на 18 місць у земельному парламенті, за прогнозами експертів, змінити розклад сил не зможе, оскільки соціал-демократи і християнські демократи раніше заявляли, що вступати в альянс з правими популістами не мають наміру. Потенційно можлива також коаліція соціал-демократів і Лівої партії.

Правопопулістська "Альтернатива для Німеччини", що бере участь у виборах в ландтаг Мекленбурга вперше і не соромиться відверто ксенофобських гасел, навпаки, здобула відразу понад 20%. АдГ вже представлена у вісьмох з 16 ландтагів у Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-