Меркель і Ердоган «конструктивно поговорили» на G20

Меркель і Ердоган «конструктивно поговорили» на G20

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вперше зустрілися після невдалої спроби державного перевороту в Туреччині та обговорили двосторонні відносини.

Їхня зустріч відбулася перед початком саміту країн Великої двадцятки у китайському Ханчжоу, повідомляє Reuters

«Сторони  обговорили німецько-турецькі взаємини, подальшу реалізацію (мігрантської) угоди між ЄС та Туреччиною та спільні турботи щодо громадянської війни в Сирії. Дискусія була конструктивною», - повідомив речник канцлера ФРН.

При цьому речник не уточнив, чи було під час зустрічі обговорено питання про візит німецьких парламентаріїв на військову базу Інджірлік у Туреччині.

Як відомо, Туреччина оголосила небажаними візити німецьких політиків і депутатів на авіабазу НАТО Інджірлік на півдні країни для зустрічей з розміщеними там солдатами бундесверу. Турецька влада аргументує це тим, що уряд ФРН прийняв резолюцію про визнання геноциду вірмен Османською імперією 101 рік тому.

Три місяці тому німецький парламент більшістю голосів ухвалив резолюцію, яка стала справжнім каменем спотикання у відносинах між Берліном і Анкарою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-