Анкара відправила запит на екстрадицію Гюлена ще до путчу - Ердоган

Анкара відправила запит на екстрадицію Гюлена ще до путчу - Ердоган

Укрінформ
Ще до спроби перевороту в Туреччині документи щодо екстрадиції Фетхуллаха Гюлена були відправлені до США.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на спільній прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом США Бараком Обамою на полях саміту G20 у китайському місті Ханчжоу.

"Документи відносно цього терориста були відправлені до США до спроби перевороту", - сказав глава турецької держави.

Як відзначив Ердоган, "підготовлені після подавлення путчу 15 липня документи також будуть вручені делегації, що прибула із США. Нині вони продовжують роботу над цим питанням. До нас прибула делегація Міністерства юстиції США. Крім того, ми направимо до США делегацію нашого Міністерства юстиції. До США відправляться і глави нашого Мінюсту та МВС для спільної роботи над цим питанням".

Президент Туреччини відзначив, "що терористичні акти, які мали місце у нашому регіоні, практично збыглися за часом із спробою перевороту. "Як країни-члени НАТО ми повинні розробити єдиний підхід до всіх терористичних актів, що здійснюються у світі. Ми не маємо права зберігати мовчання перед наявністю того, що відбувається", - сказав Ердоган.

Як повідомляв Укрінформ, США отримали від Туреччини запит на екстрадицію Фетхуллаха Гюлена і тепер зможуть вивчити надані матеріали, аби з'ясувати, чи є підстави для того, щоб видати проповідника.

Як відомо, президент Туреччини Таїп Ердоган вимагає у США видати Гюлена, який мешкає в добровільному вигнанні у Пенсильванії, звинувачуючи його у підготовці державного перевороту. У свою чергу Гюлен відкидає свою участь у невдалому перевороті і висловлює готовність добровільно з'явитися перед неупередженим міжнародним трибуналом.

Прокуратура Туреччини вимагає засудити 75-річного Гюлена до двох пожиттєвих ув'язнень і тюремного терміну на 1900 років, а також до штрафу в 2 млн 210 тис. трудоднів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-