Китай відмовив DW в акредитації на саміт G20

Китай відмовив DW в акредитації на саміт G20

Укрінформ
Китай не надав співробітникам DW акредитації для висвітлення саміту G20 в Ханчжоу, в якому бере участь Ангела Меркель.

Влада КНР відмовили німецькій міжнародній медіакомпанії Deutsche Welle в акредитації на саміт G20, який відкриється 4 вересня в китайському Ханчжоу, повідомляє DW.

Заявки на висвітлення саміту були подані новинною редакцією DW на трьох співробітників компанії. Умовою в'їзду в КНР для них було отримання віз і необхідних для цього акредитацій.

Незважаючи на те, що китайське консульство в Берліні близько двох тижнів тому ухвалило видати їм візи, підтвердження про отримання акредитації до дня від'їзду надано не було.

На запит DW посольство ФРН в Пекіні звернулося до китайської влади за роз'ясненнями. У відповідь було отримано коментар представника китайського МЗС. У ньому вказувалося, що акредитації співробітникам корпорації надані не будуть, і "журналістам причини даного рішення відомі".

"Спроби подібними методами перешкодити вільному висвітлення міжнародної події, в якому бере участь, зокрема, і канцлер ФРН - це ознака негостинності", - заявив генеральний директор DW Петер Лімбург.

Також у суботу, 3 вересня, стало відомо, що Китай не надав доступу до саміту жодній великій міжнародній неурядовій організації, повідомило агентство dpa.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-