Ловця покемонів у російському храмі арештували на 2 місяці

Ловця покемонів у російському храмі арештували на 2 місяці

Укрінформ
Суд арештував уральського блогера Руслана Соколовського, який ловив покемонів у єкатеринбурзькому Храмі-на-Крові, на два місяці.

Про це пише Українська правда з посиланням на адвоката заарештованого Станіслава Ільченка.

За словами Ільченка, слідство просило взяти Соколовського під варту, оскільки він може продовжити випуск відео, а також чинити тиск на свідків і перешкодити провадженню у справі.

Ільченко висловив побоювання, що щодо Соколовського можуть провести "показовий процес".

Сам блогер не має наміру робити нові відео на релігійну тематику, додав адвокат. "Та й можливості такої немає, оскільки вся його техніка вилучена, він її видав", - сказав він.

Як повідомлялося, Соколовський зняв на відео процес гри в Pokemon GO у Єкатеринбурзькому Храмі-на-Крові. Блогер пояснив свої дії протестом проти законодавства, яке забороняє це робити. У ролику звучала стилізована під церковний спів нецензурна лексика, а в кінці Соколовський іронізував над основами християнства.

В інтернеті відео набрало сотні тисяч переглядів.

Правоохоронні органи РФ порушили кримінальну справу за статтями "порушення права на свободу совісті та віросповідань", і "розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності".

Храм-на-Крові у Єкатеринбурзі збудований 203 року на місці розстрілу останнього російського царя Миколи II та його родини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-