Прем'єр-міністр Італії розкритикував кампанію за збільшення народжуваності

Прем'єр-міністр Італії розкритикував кампанію за збільшення народжуваності

Укрінформ
Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці заявив, що не підтримує проведену міністерством охорони здоров'я кампанію, спрямовану на збільшення народжуваності.

Як повідомляє BBC, кампанію під назвою "День фертильності" вже піддали різкій критиці в соцмережах за те, що вона не враховує причини низького рівня народжуваності в Італії. Кампанію навіть назвали сексистською.

На одному з плакатів, що з'явилися в мережі в рамках цієї кампанії, написано "Краси не має віку. А фертильність - має".

В радіоінтерв'ю Маттео Ренці заявив, що ніхто з його друзів не прийняв рішення про те, що треба народити ще одну дитину, після перегляду цього плаката - зростання населення країни швидше сприятимуть стабільні заробітки та соцзахист.

"Якщо ви хочете сформувати суспільство, яке інвестує в своє майбутнє, суспільство, в якому є діти, ви повинні впевнитися в тому, що для дітей створені всі умови", - заявив італійський прем'єр.

Серед причин низької народжуваності в Італії називають високий рівень безробіття, низькі заробітки, відсутність гарантій прав материнства.

У відповідь на критику глави уряду міністр охорони здоров'я Італії Беатріче Лоренцин, яка в травні цього року говорила про "апокаліптичний" рівні народжуваності, погодилася зробити онлайн-кампанію боротьби за фертильність більш стриманою.

"Ми не збиралися нікого провокувати або ображати. Якщо наша ідея була зрозуміла неправильно, ми змінимо посил", - сказала глава МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-