«Закон Ярової» хочуть реалізувати за рахунок пенсійних накопичень росіян – ЗМІ

«Закон Ярової» хочуть реалізувати за рахунок пенсійних накопичень росіян – ЗМІ

Укрінформ
Мінпромторг РФ запропонував доручити реалізацію "закону Ярової" структурі держкорпорації "Ростех", яка готова організувати зберігання телефонних розмов і листування росіян за кошти Пенсійного фонду Росії.

Про це повідомляє газета "Ведомости", ознайомившись з листом гендиректора «Ростеху» Володимира Артякова міністру промисловості і торгівлі Денису Мантурову.

"Виконання закону про зберігання телефонних розмов і листування росіян за «пакетом Ярової» варто довірити Національному центру інформатизації (НЦІ) - одній із структур держкорпорації «Ростех». Оскільки споживачами послуг оператора будуть «великі платоспроможні компанії», ці інструменти могли б стати "надійним і вигідним вкладенням коштів Пенсійного фонду Російської Федерації (ПФР)", - йдеться в повідомленні.

Експерти вважають, що «Ростех» має на увазі кошти не самого ПФР, а пенсійних накопичень.

Відповідну пропозицію міністерство, за словами його співробітника, вже направило президенту РФ Володимиру Путіну.

Як відомо, раніше Путін доручив розробити варіанти виконання цього закону, який у антитерористичних цілях зобов'яже операторів зв'язку до півроку зберігати весь трафік клієнтів - дзвінки, листи, файли, розмови, а протягом трьох років - дані про ці факти передачі інформації.

Самі оператори заявили, що система зберігання трафіку коштуватиме їм дуже дорого - 2,2 трлн руб., і тоді структура "Ростеху" - Національний центр інформатизації (НЦІ) - запропонувала створити єдиний центр зберігання і обробки даних.

У Мінпромторгу вважають, що призначення НЦІ єдиним оператором системи обробки даних дозволить операторам обійтися без витрат на технічну розробку, і вони просто платитимуть оператору за обслуговування єдиної системи.

За даними "Ведомостей", "Ростех" вже підрахував, що це коштуватиме великим операторам 95–105 млрд рублів за п'ять років(по 3–4 млрд рублів на рік).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-