У Туреччині - нова хвиля масових чисток

У Туреччині - нова хвиля масових чисток

Укрінформ
Турецька влада в рамках нової хвилі чисток відсторонила від роботи 7 669 поліцейських і 323 службовців жандармерії.

Усі вони підозрюються в причетності до спроби державного перевороту, яка була зроблена в країні в ніч на 16 липня, пише турецька газета Dünya.

Крім того, з міністерства національної освіти звільнені 28 163 співробітники, а з міністерства охорони здоров'я - понад 2 тис. осіб.

Разом з тим, зазначає видання, в офіційному урядовому указі підкреслюється, що судді і прокурори, які пішли раніше у відставку за власним бажанням, можуть повернутися в професію, якщо подадуть відповідні заяви протягом двох місяців. Після 16 липня роботи позбулися понад 3 300 співробітників судових органів Туреччини.

У ніч на 16 липня в Туреччині відбулася спроба військового перевороту, в результаті якої загинули близько 300 осіб. Після цього в країні розпочалася масова чистка в армії та органах влади та юстиції, в університетах і ЗМІ. За інформацією державних ЗМІ, затримано близько 6 тисяч осіб в т. ч. 103 генерали і адмірали. Від посад відсторонені 30 з 81 губернатора провінції і близько 50 високопоставлених чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-