У Туреччині нагадали ЄС про обіцянки. Чекають до жовтня

У Туреччині нагадали ЄС про обіцянки. Чекають до жовтня

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Туреччини нагадали, що чекають від ЄС лібералізації візового режиму і надання фінансової допомоги сирійським біженцям. 

Про це заявив глава турецького МЗС Мевлют Чавушоглу, інформує агентство Anadolu

«Зараз ми чекаємо від ЄС виконання їхніх обіцянок, таких як лібералізація візового режиму і надання фінансової допомоги сирійським біженцям. Незважаючи на те, що нерегульований потік біженців через Егейське море взято під контроль, ми не бачимо зацікавленості Брюсселя у виконанні обіцянок», - зазначив Чавушоглу.

За його словами, Туреччина не може власними силами покласти край неконтрольованому потоку мігрантів, тоді як ЄС не тримає обіцянок. 

«Ми чекаємо візової лібералізації для турецьких громадян не пізніше жовтня 2016 року», - сказав глава зовнішньополітичного відомства.

Чавушоглу також порушив тему відносин між Анкарою і Брюсселем після невдалої спроби державного перевороту в Туреччині, висловивши задоволення у зв'язку з тим, що європейські лідери підтримали законно обрану владу Туреччини і засудили путчистів. 

Водночас, за словами міністра, Анкара розчарована критичними заявами щодо дій проти змовників і їх прихильників.

Раніше міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявляв, що Туреччина скасує домовленості з Європейським Союзом про мігрантів, якщо ЄС не дотримає свого слова, у тому числі в питанні надання безвізового режиму турецьким громадянам.

Як відомо, лідери країн-членів ЄC і прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу 18 березня уклали угоду, домовившись повертати всіх нелегалів, які прибули через Туреччину в Грецію, в обмін на безвізовий режим для турецьких громадян, 3 мільярди євро і прийом в ЄС сирійських біженців з Туреччини.

Для запровадження безвізу ЄС вимагає від Туреччини змінити національне антитерористичне законодавство, однак Анкара категорично проти цього.

Фото: newsader.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-