У КНДР стратили віце-прем'єра з питань освіти - Сеул

У КНДР стратили віце-прем'єра з питань освіти - Сеул

Укрінформ
У Північній Кореї стратили віце-прем'єр-міністра, а ще двох високопосадовців було відправлено до сільських районів на "перевиховання".

Про це заявив у середу, 31 серпня, речник міністерства об'єднання Південної Кореї Чон Чжун Хі, повідомляє Німецька хвиля.

За його словами, у КНДР був страчений віце-прем'єр-міністр з питань освіти Лі Йон Чжин.

При цьому речник не уточнив, яким чином у відомстві отримали інформацію.

Що ж стосується високопосадовців, відправлених на "революційне виховання", то, як пише японське інформагентство Kyodo, ними є секретар Департаменту  об'єднаного фронту Кім Йон Чхоль, який опікувався відносинами з Південною Кореєю, а також секретар Департаменту пропаганди й агітації Чхве Хві.

Нагадаємо, напередодні південнокорейське видання JoongAng Ilbo написало, що Пхеньян стратив двох чиновників, розстрілявши їх із зенітної установки на території військової академії у столиці КНДР.

Зокрема, йдеться про колишнього міністра сільського господарства Хван Міна посадовця з міністерства освіти, якого заарештували після того, як він закуняв під час зустрічі з лідером країни Кім Чен Ином. Після цього чиновника звинуватили у неповазі до лідера, щодо нього було проведено розслідування.

Як відомо, після приходу Кім Чен Ина до влади у 2011 році у країні відбулась низка страт та кадрових чисток. Зокрема, у 2012 році стратили дядька Кім Чен Ина - Чан Сон Тхека, якого називали другою за впливовістю людиною в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-