У Берліні все ще не підтверджують зустріч Меркель, Олланда і Путіна

У Берліні все ще не підтверджують зустріч Меркель, Олланда і Путіна

Укрінформ
У Берліні, як і раніше, не підтверджують зустріч на полях саміту G20 в Китаї між канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентами Франції Франсуа Олландом і Росії Володимиром Путіним.

Джерело у відомстві федерального канцлера заявляє, що затвердженого графіку зустрічей з іноземними лідерами у Меркель поки що немає, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Звичайно ж канцлер проведе зустріч з головою КНР Сі Цзіньпіном, на якій вони обговорять передачу Німеччині головування в G20. Інші двосторонні зустрічі остаточно ще не погоджені", - заявило джерело у вівторок у Берліні.

При цьому він відзначив, що за традицією такі зустрічі в різних форматах відбудуться на полях форуму і що графік канцлера в Ханчжоу буде "дуже щільним".

Як уже повідомляв Укрінформ, раніше представник уряду Ульріке Деммер також сказала, що така зустріч представників "нормандського формату", але без Президента України, не підтверджена, хоча і не спростувала можливості такої.

Тиждень тому французькі і російські ЗМІ з посиланням на свої президентські адміністрації передали, що під час телефонної розмови Меркель, Олланд і Путін домовилися провести зустріч у Китаї і обговорити шляхи врегулювання ситуації на сході України. Ця новина з'явилася після того, як російські лідер на тлі провокації у Криму заявив про недоцільність проведення саміту "нормандської четвірки".

Саміт G20 відбудеться 4-5 вересня в східно-китайському місті Ханчжоу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-