Глава МЗС Франції підтвердив візит Путіна

Глава МЗС Франції підтвердив візит Путіна

Укрінформ
Міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро підтвердив інформацію, що у жовтні в Парижі чекають на візит президента РФ Володимира Путіна.

Про це він заявив у ході інтерв’ю впливовому французькому виданню Le Monde, текст якого оприлюднило сьогодні МЗС Франції.

«Росія є великою нацією, яка хоче знову грати певну роль. Це зрозуміло. Як я вже сказав, вона є партнером (для Франції – ред.), але не легким партнером. І ми повинні розумітися з нею. Ми зустрінемося з Путіним, який повинен приїхати (з візитом – ред.) у жовтні до Парижа», - сказав Жан-Марк Еро.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Володимир Путін здійснить візит до Франції у зв’язку з офіційним відкриттям в Парижі російської православної церкви святої Трійці. Перший з п'яти золотих куполів церкви святої Трійці в Парижі на набережній Бранлі був поставлений 19 березня в присутності російських і французьких офіційних осіб. 24 серпня ц.р. на церкві встановили останні чотири куполи.

Будівництву церкви передувала тривала боротьба. Спочатку на землю, що раніше належала французькій метеорологічній службі Meteo France, претендували Канада і Саудівська Аравія. Однак російська сторона доклала чимало зусиль, підключивши до лобіювання як французьких політиків-русофілів, так і серйозні протекціоністські компанії, зокрема ESL & Network. Колишній мер Парижа Бертран Деланое, а слідом за ним й архітектурна комісія заблокували попередній проект будівництва, створений іспанським архітектором Манюелем Яновскі. Тоді російська сторона переглянула умови і оголосила, що будівництвом займеться француз Жан-Мішель Вільмотт. Будівельні роботи на ділянці, купленому Росією в 2010 році, почалися в липні 2014 року. Крім церкви комплекс включатиме в себе російсько-французьку школу на 135 учнів, семінарію, бібліотеку, культурний центр і кафе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-