В Естонії не змогли обрати президента з першої спроби

В Естонії не змогли обрати президента з першої спроби

Укрінформ
В Естонії у першому турі виборів на пост президента країни жоден з кандидатів не зміг набрати необхідних 68 голосів депутатів парламенту.

Про це повідомляє Postimees.

«Згідно з підрахунком голосів, Аллар Йикс набрав 25 голосів, Ейкі Нестор – 40 та Майліс Репс – 26», – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що вісім осіб не підтримали жодного кандидата. Таким чином, президент не був обраний у першому турі.

Нагадаємо, у понеділок, 29 серпня о 13 годині за місцевим часом у парламенті Естонії (Рійгікогу) стартував перший тур виборів президента країни.

Як повідомлялося, якщо жоден з кандидатів не отримає необхідних 68 голосів у першому турі виборів, то у вівторок, 30 серпня о 12 годині буде проведено другий тур голосування, на який всі кандидати будуть реєструватися заново вранці того ж дня, з 8 до 10 години. Передбачається, що Ейкі Нестора у другому турі замінить Сійм Каллас.

Якщо президент не буде обраний і в другому турі, тоді того ж дня – у вівторок, о 16 годині відбудеться третій тур виборів, у якому візьмуть участь два кандидати, що набрали у другому турі найбільше голосів.

У випадку, якщо третій тур теж не принесе результату (жоден з кандидатів не зможе заручитися підтримкою 68 голосів), спікер парламенту скличе колегію виборщиків, яка складається з 101 депутата Рійгікогу і 234 представників місцевих рад самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-