Італія просить ЄС ослабити для неї критерії

Італія просить ЄС ослабити для неї критерії "пакту стабільності"

Укрінформ
Після потужного землетрусу, в результаті якого загинула 291 людина, Італія попросила Євросоюз ослабити для неї критерії пакту стабільності, щоб вкласти додаткові кошти у зміцнення сейсмостійкості будівель.

Про це повідомляє DW.

"Йдеться не про те, щоб роздавати гроші без розбору. Уряд просто бажає відреагувати необхідними інвестиціями на загрозу землетрусів", - заявив заступник міністра економіки Італії Енріко Дзанетті.

За оцінками експертів, відновлення районів, що постраждали від стихії, може коштувати мільярди євро і затягнутися на багато років.

Так, проблема полягає і в тому, що, за даними Національної інженерної ради, більш як половина всіх приватних домівок в Італії не відповідає нормам безпеки. Тим часом забезпечення сейсмостійкості житлових будівель у районах з найбільшим ризиком землетрусів може коштувати до 36 млрд євро.

Пакт стабільності вже передбачає виняток у разі природних катастроф. Проте уряд в Римі хоче, щоб ці винятки поширювалися і на превентивні заходи забезпечення сейсмостійкості житлових будинків.

Як повідомляв Укрінформ, приблизно 2 500 осіб, які позбулися даху в результаті потужного землетрусу, що уразив в середу місто Аматріче у центральній частині Італії, живуть у наметах і тимчасовому житлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-