Половина німців не хоче бачити Меркель канцлером

Половина німців не хоче бачити Меркель канцлером

Укрінформ
Менш як половина громадян ФРН підтримує Ангелу Меркель як канцлера на новий термін.

Про це свідчать дані нового соціологічного опитування, проведеного інститутом Emnid на замовлення тижневика Bild am Sonntag у неділю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Кожен другий громадянин проти четвертого терміну перебування на посту голови (уряду) партії ХДС", - говорять у Emnid.

Питання майбутнього канцлерства розкололо суспільство, зазначають соціологи.

Кількість прихильників Меркель становить лише 42%.

У повідомленні наголошується, що в листопаді минулого року симпатиків у Меркель було 45%, не підтримували її 48%, так що становище політика дещо погіршало.

Разом з тим, за даними дослідження серед прихильників Християнсько-демократичного союзу (ХДС) за новий термін Меркель на посту канцлера виступають 70% респондентів і 22% проти.

Як вже повідомляв Укрінформ, Ангела Меркель знову відстрочила рішення про те, чи знову вона претендуватиме на пост глави уряду. Вона визначиться у цьому питанні лише на початку 2017 року, після того, як з'ясується, чи надасть їй підтримку партнер ХДС по блоку - християнсько-соціальний союз і його лідер Хорст Зеєхофер.

Як відомо, Ангела Меркель (62 роки) очолює уряд країни з 2005 року. Вона стала першою жінкою-канцлером в історії ФРН. Наступні вибори до бундестагу відбудуться восени 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-