Недовго музика грала: НАТО забере з країн Балтії недавно додані літаки

Недовго музика грала: НАТО забере з країн Балтії недавно додані літаки

Укрінформ
НАТО не може забезпечити достатню кількість розвідувальних літаків у операціях проти "Ісламської держави" без скорочення місії в Польщі та країнах Балтії.

Про це повідомляє DW з посиланням на dpa. 

"Для боротьби з бойовиками терористичної організації "Ісламська держава" (ІД) НАТО необхідно застосовувати розвідувальні літаки типу AWACS. Цих літаків не вистачає для виконання місій, запланованих США і спрямованих проти потужностей ІД. Нестачу розвідувальних літаків на Близькому Сході буде покрито за рахунок авіації, якою НАТО нещодавно посилив свій східний фланг", - йдеться у повідомленні.

Загалом йдеться про потребу у 720 годинах розвідувальних польотів.

У розпорядженні НАТО у східноєвропейському регіоні перебувають загалом 16 літаків AWACS, які охороняють повітряний простір Польщі, Естонії, Латвії та Литви через побоювання цих країн щодо можливого гібридного наступу з боку Росії, подібного до того, що відбувається в Україні.

Нагадаємо, країни Балтії вимагали від НАТО посилення свого захисту через агресію Росії проти України та активізації провокацій РФ поблизу своїх кордонів. На саміті НАТО 8 липня було ухвалено рішення про розміщення на території Польщі, Естонії, Латвії та Литви нових багатонаціональних батальйонів НАТО на ротаційній основі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-