Радбез ООН застосує

Радбез ООН застосує "надзвичайні заходи" через балістичну ракету Пхеньяна

Укрінформ
Рада безпеки ООН засудила Північну Корею за черговий запуск балістичної ракети.

Як повідомляє Російська служба ВВС, члени Ради погодилися вжити надзвичайних заходів у відповідь на дії Пхеньяна. Досить різку заяву підтримав навіть Китай, що зазвичай вважається основним союзником КНДР.

У свою чергу Пхеньян досить різко відреагував на засудження Радою безпеки ООН запуску балістичної ракети. У повідомленні міністерства закордонних справ КНДР заяву РБ ООН названо "огидною провокацією".

Нагадаємо, цього тижня Північна Корея провела запуск балістичної ракети з підводного човна в Японському морі. За даними південнокорейських і американських військових, ракета здолала відстань 480-500 км і впала в море.

У 2006 році Північна Корея вперше випробувала ядерну зброю. Відтоді РБ ООН п'ять разів запроваджувала проти неї різні санкції. У березні цього року РБ ООН обмежила міжнародний імпорт мінеральної сировини з КНДР і проведення з нею банківських операцій.

Однак, увсупереч резолюціям ООН, Північна Корея з початку поточного року здійснила кілька запусків і одне випробування термоядерного пристрою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-