У Єврокомісії нагадали про штрафи за відмову приймати мігрантів

У Єврокомісії нагадали про штрафи за відмову приймати мігрантів

Укрінформ
Єврокомісія знову розглядає питання щодо введення фінансових санкцій проти країн, які відмовляються приймати біженців, у розмірі 250 000 євро за кожного.

Про це заявив єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос, інформує Neweurope.eu

"Нові правила будуть обов'язковими після прийняття Європейським парламентом і Радою для всіх держав-членів, за винятком Великої Британії, Ірландії та Данії, які мають право самі вирішувати про свою участь згідно з діючими протоколами", - наголосив Аврамопулос.

Зазначається, що розмір пропонованого штрафу становитиме 250 тисяч за кожного неприйнятого прохача притулку.

За словами єврокомісара, пропозиції Єврокомісії покликані доповнити існуючу систему розподілу біженців та внести корективи для ситуацій, коли деякі держави-члени закривають очі на переселення біженців.

Як повідомляється, наразі лише 1% біженців були фактично переміщені за програмою переселення ЄС, в той час як планувалося розселити 160 тисяч людей.

"Комісія буде продовжувати регулярно звітувати і залишає за собою право вживати заходів, коли держави-члени не дотримуються своїх зобов'язань", - підкреслив Аврамопулос.

Як відомо, у Євросоюзі наблизилися до створення Європейської прикордонної і морської охорони, яка має підвищити ефективність боротьби з міграційною кризою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-