Нігерійська авіація знищила лідера

Нігерійська авіація знищила лідера "Боко Харам"

Укрінформ
Нігерійські ВПС заявили про знищення лідера терористичної організації «Боко Харам» Абубакара Шекау.

Про це повідомляється на сторінці нігерійської армії у Twitter.

«Авіація знищила командирів терористів "Боко Харам". Абубакар Шекау зазнав смертельного поранення», - йдеться у повідомленні.

Шекау став лідером "Боко Харам" після вбивства нігерійською владою засновника угруповання Мухаммада Юсуфа в 2009 році. Під його керівництвом бойовики стали діяти набагато жорстокіше, що призвело до смерті близько 10 тисяч осіб.

В 2012 році США визнали Абубакара одним з найнебезпечніших терористів і в червні 2013 року оголосили за нього винагороду в розмірі 7 млн доларів.

«Боко Харам» (Західноафриканська провінція Ісламської держави) -  радикальне ісламістське угруповання, що здійснює свою діяльність на північному сході Нігерії, півночі Камеруну та Нігеру. Організація заснована в 2002 році Мохамедом Юсуфом і ставила за мету побудову ісламської держави із законами шаріату.

З 2014 року визнана Радою Безпеки ООН терористичною організацією. "Боко харам" виступає проти західної освіти, західної культури та науки. Торік «Боко Харам» присягнула на вірність "Ісламській державі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-