Туреччина відкликає свого посла з Австрії

Туреччина відкликає свого посла з Австрії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що країна відкликає свого посла в Австрії через дипломатичний конфлікт.

За словами Чавушоглу, посол був відкликаний в Анкару для консультацій і перегляду відносин з Віднем, повідомляє ВВС.

Турецький МЗС також викликав австрійського посла в Туреччині через мітинг в підтримку "Робочої партії Курдистану", який пройшов у Відні, Це угруповання визнане терористичною як у самій Туреччині, так і в США і в Європі.

Про сам мітингу повідомляє турецьке державне агентство Анадолу. За його даними, захід відбувся 20 серпня. На ньому були присутні близько 500 чоловік, які виступали проти президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Wiener Zeitung повідомляла, що мітинг курдських груп пройшов в центрі Відня. Курди протестували проти порушення прав людини в Туреччині та ізоляції лідера РПК Абдулли Оджалана. За даними видання, схожий мітинг пройшов тиждень тому, але закінчився зіткненнями з турками.

Останнім часом дипломати з Туреччини і Австрії обмінялися різкими заявами. Австрія звинувачувала Туреччину в тому, що вона рухається до диктатури. Туреччина у відповідь звинувачувала Австрії в расизмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-