Газпром лякає Європу транзитною ненадійністю України

Газпром лякає Європу транзитною ненадійністю України

Укрінформ
Російський Газпром каже, що Україні необхідно до початку опалювального сезону накопичити в підземніх сховищах не менш як 17,1 млрд кубометрів газу, інакше з'являться ризики для транзиту палива до європейських країн.

Про це заявив глава Газпрому Олексій Міллер, пише Gazeta.ru.

"Наразі йде відставання від графіку попереднього року на відповідну дату на 2,1 млрд кубометрів. Якщо так триватиме, то Україна закачає до ПСГ до початку періоду відбору близько 15 млрд кубометрів газу. Тут арифметика дуже проста, минулого року до початку періоду відбору в них було 17,1 млрд кубометрів, віднімаємо 2,1 і отримуємо 15", - вважає Міллер.

Він думає, що Україна не зможе наростити "необхідні обсяги закачування газу" до своїх ПСГ до початку опалювального сезону.

"Ризик ми бачимо, і найголовніше, ще раз наголошую, що добові режими, які є зараз, абсолютно не дають змогу говорити, що вони вийдуть на 17 млрд кубометрів, а часу залишилося зовсім небагато до осінньо-зимового сезону - це жовтень", - каже Міллер.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" планує до початку опалювального сезону закачати 14-15 млрд кубометрів газу. На думку глави НАК Андрія Коболєва, таких обсягів буде достатньо для проведення опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-