У Туреччині бойовики РПК убили двох військових

У Туреччині бойовики РПК убили двох військових

Укрінформ
У результаті окремих атак бойовиків забороненої у Туреччині Робітничої партії Курдистану загинули офіцер поліції і сержант збройних сил Туреччини, а також шестеро поліцейських дістали поранення.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Поліцейського і сержанта збройних сил було вбито під час окремих нападів, вчинених бойовиками незаконної Робітничої партії Курдистану (РПК) у південно-східній провінції Шанлиурфа і східній провінції Тунджелі пізно 21 серпня і рано-вранці 22 серпня", - говориться в повідомленні.

Також повідомляється, що в результаті атак було поранено ще шістеро поліцейських.

Згідно з виданням, сержант загинув у Тунджелі в результаті одночасних нападів бойовиків РПК на будівлі поліції і жандармерії. Було також поранено троє поліцейських.

Крім того, в провінції Шанлиурфа загинув співробітник поліції і ще троє було поранено в результаті вибуху закладеної РПК бомби.

Як відомо, заборонена в Туреччині Робітнича партія Курдистану вела боротьбу з урядовими військами протягом більш як 30 років, вимагаючи автономії в основному на курдському південному сході країни. Ситуація надзвичайно погіршилася після порушення угоди про припинення вогню в липні 2015 року. Відтоді загинули близько 600 співробітників служб безпеки, у тому числі військовослужбовців, поліцейських і сільських охоронців, і більш як 5 тисяч бойовиків РПК ліквідовано в операціях по всій Туреччині і на півночі Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-