Навальний просить переглянути справу

Навальний просить переглянути справу "Кіровлісу", аби балотуватися в президенти

Укрінформ
Адвокати глави Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального звернулися до Верховного суду (ВС) із заявою про перегляд справи щодо "Кіровлісу".

Про це повідомляє "КоммерсантЪ".

У листі адвокатів Олексія Навального, Ольги Михайлової і Карінни Москаленко до кабінету міністрів Ради Європи говориться, що опозиціонер 1 серпня звернувся до Верховного суду РФ з проханням знову відкрити його справу щодо "Кіровлісу", скасувати рішення національних судів і виправдати його. "Але без тиску з боку Комітету міністрів повторне відкриття справи буде чистою формальністю, і ВC проігнорує виведення Європейського суду, залишивши вирок без змін, як це він робив у схожих політично забарвлених справах Михайла Ходорковського і Олексія Пічугіна", - зазначили адвокати.

Перегляд став можливим після того, як у липні набуло чинності рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Судді в Страсбурзі ухвалили, що справа проти Навального мала політичний характер - на їх думку, російська влада таким чином намагалася завадити суспільно-політичній діяльності опозиційного політика.

Перегляд справи потрібний Навальному для того, щоб отримати можливість брати участь у президентських виборах 2018 року. Політик зможе висунути свою кандидатуру тільки в тому випадку, якщо вирок буде скасовано. Його захисники також надіслали лист до Комітету міністрів Ради Європи. У цьому документі вони підкреслюють, що "без тиску з боку Комітету міністрів повторне відкриття справи буде чистою формальністю, і ВС проігнорує висновок Європейського суду, залишивши вирок без змін, як це він робив у схожих політично забарвлених справах Михайла Ходорковського і Олексія Пічугіна".

Як повідомляв Укрінформ, засновник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний у 2013 і 2014 роках був засуджений у справах "Кіровлісу" і "Ів Роше" до умовних термінів ув'язнення. Його брат Олег Навальний у сфальсифікованій справі "Ів Роше" відбуває реальний термін. 

Фото: vistanews.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-