Меркель, Олланд і Ренці обговорять майбутнє ЄС

Меркель, Олланд і Ренці обговорять майбутнє ЄС

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель у понеділок, 22 серпня, здійснить візит до Італії для обговорення Brexit і порядку денного саміту ЄС у Братиславі, що має відбутися 16 вересня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Федеральний канцлер Меркель, італійський прем'єр Маттео Ренці і французький президент Франсуа Олланд зберуться сьогодні на італійському острові Вентотен поговорити про майбутнє ЄС", - повідомили в німецькому уряді.

Йдеться, як наголошують у Берліні, про  зовнішню і внутрішню безпеку, біженців, підвищення конкурентоспроможності співтовариства, проблеми працевлаштування молоді тощо.

Як повідомлялося, наприкінці червня після проведення у Великої Британії референдуму про вихід із ЄС Меркель запросила до себе Ренці і Олланда для обміну думками. Ці три країни стають найбільшими країнами Євросоюзу після того, як його залишить Британія.

Минулого тижня в закритому для преси режимі у Берліні відбулася зустріч Ангели Меркель з президентом Європейської ради Дональдом Туском. Цього тижня вона відвідає Польщу, Естонію, Чехію, Словаччину і Угорщину, де також проведе переговори з керівництвом цих країн з даних питань. Крім того, заплановано неформальні консультації у німецькому Месебергу з главами урядів Нідерландів, Словенії, Болгарії і Хорватії.

Фото: Zick Jochen/action press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-