Пхеньян знову пригрозив ядерним ударом

Пхеньян знову пригрозив ядерним ударом

Укрінформ
КНДР пригрозила завдати превентивного ядерного удару по військових угрупованнях США і Південної Кореї в разі прояву найменших ознак агресії з їхнього боку.

Про це йдеться в заяві представника Генштабу Корейської народної армії (КНА), опублікованому в понеділок у зв'язку з початком масштабних американсько-південнокорейських маневрів Ulchi Freedom Guardian, які триватимуть до початку вересня, повідомляє ТАСС

У заяві наголошується, що "революційна армія КНДР чекає історичного моменту для того, щоб підірвати цитаделі агресії та війни, а також звільнити південну частину Корейського півострова".

"Частини КНА готові до завдання превентивного ядерного удару по військових угрупованнях США і Південної Кореї, які беруть участь у маневрах Ulchi Freedom Guardian", - підкреслив представник Генштабу.

З аналогічною заявою виступив Комітет КНДР з мирного об'єднання батьківщини (КМОР), який назвав ці маневри "грубою провокацією, спрямованою на підрив гідності і суверенітету народної республіки та підготовку до раптового вторгнення в КНДР". Комітет зажадав від США "переглянути ворожу політику санкцій і тиску на Пхеньян, а також відмовитися від демонстрації сили, в тому числі проведення маневрів Ulchi Freedom Guardian".

Незважаючи на те, що Сеул і Вашингтон постійно говорять про оборонний характер щорічних спільних маневрів Ulchi Freedom Guardian, у Пхеньяні стверджують, що вони є підготовкою до вторгнення в КНДР. Наразі на півдні Корейського півострова дислоковані 28,5 тис. американських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-