Лівійські війська продовжують наступ на Сірт

Лівійські війська продовжують наступ на Сірт

Укрінформ
Лівійські урядові сили відновили наступ на позиції ІДІЛ у Сірті, взявши під контроль будівлю в’язниці та головну мечеть міста.

Про це Reuters повідомив речник урядових сил Ріда Ісса.

«За підтримки важкої артилерії та танків війська просунулися у район Буфараа, захопивши приміщення, яке поліція моралі ІДІЛ використовувала як в’язницю. Трохи згодом було взято під контроль найбільшу у Сірті мечеть Рібат, до якої навідувалися верховні керівники ІДІЛ», - пише Reuters.

Однак, у боях загинуло дев’ять бійців урядових сил і 85 отримали поранення. «Прес-офіцер додав, що на щойно звільнених територіях війська виявили десятки тіл терористів ІДІЛ, втім не назвав конкретних цифр, оскільки визначити час їх загибелі було неможливо», - повідомляє агентство.

Нагадаємо: ІДІЛ захопила Сірт минулого року, перетворивши його на базу для лівійських та іноземних джихадистів. З часом терористи змогли поширити свій контроль на 250 км лівійського середземноморського узбережжя, втім не спромоглися отримати підтримку де-інде. Таким чином, втрата Сірту стане стратегічною поразкою ультрарадикального ісламістського угрупування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-