У Данії вчаться пити верблюже молоко
Укрінформ
Вчені розробляють проект з популяризації вживання і поширенню безпечного виробництва питного верблюжого молока.
Про це пише АгроПортал.
Національний інститут продовольства і Технічний університет Данії працюють над створенням програми розвитку галузі виробництва продуктів з верблюжого молока. Проект розрахований на найближчі 5 років планується до запуску в 2017 р. Проект отримав інвестування в розмірі 8,5 млн крон.
Основна перешкода до поширення переробки верблюжого молока в тому, що з продукту можна отримати сир або масло, тільки питне молоко.
Верблюди широко використовуються для виробництва молока, м'яса і транспортування вантажів, але верблюже молоко становить 0,5% світового виробництва молока. Основні переробні потужності молока верблюдів зосереджені в Дубаї.