Фінляндія не відправлятиме свого представника на переговори до Москви

Фінляндія не відправлятиме свого представника на переговори до Москви

Укрінформ
Фінляндія прийняла рішення відкласти робочий візит начальника канцелярії Міністерства оборони Юкі Юуусті до Москви.

Про це повідомив міністр оборони Юссі Ніїністьо, повідомляє Yle.

Як заявив міністр, рішення відкласти поїздку було прийнято тому, що Фінляндія не хоче ускладнювати і без цього незрозумілу ситуацію з запропонованими Росією консультаціями з безпеки в регіоні Балтійського моря.

За словами Ніїністьо, поїздку могли б сприйняти як двосторонні переговори з Росією.

"Фінляндія вважає, що з питань, пов'язаних з безпекою повітряного простору Балтійського регіону, не повинні проводитися двосторонні переговори. Це питання, що стосується всіх країн цього регіону", - пояснив він.

Міністр оборони також вважає дивним те, яким чином Росія відправляє запрошення на участь у переговорах. Наприклад, Швеція отримала письмове запрошення, а Фінляндія ні.

Росія запросила країни Балтійського регіону на двосторонні переговори, що стосуються ініціативи президента Фінляндії Саулі Ніїністьо з авіаційної безпеки, нагадує видання. На початку липня Ніїністьо на переговорах з російським президентом Володимиром Путіним запропонував використовувати транспондери на літаках, що літають над Балтикою.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр оборони Литви Юозас Олекас назвав поведінку Москви у цьому питанні "спекулятивною". За його словами, проблему польотів російських літаків з включеними транспондерами слід вирішувати не на двосторонньому рівні, а в міжнародному форматі.

Естонія також не буде проводити окремих переговорів з Росією. Про це заявив прем'єр-міністр країни Тааві Рійвас у відповідь на пропозицію з Москви.

"І якщо бажання Росії збільшити безпеку є щирим, то моя проста рекомендація - знайти в літаку кнопку транспондера і ввімкнути її", - додав Рійвас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-