Штати підняли винищувачі, аби захистити своїх радників у Сирії

Штати підняли винищувачі, аби захистити своїх радників у Сирії

Укрінформ
Винищувачів очолюваної США міжнародної коаліції було піднято для захисту американських радників, які працюють з курдськими силами, від бомбардувань літаків сирійського режиму.

Про це повідомляє AFP із посиланням на Пентагон.

«Очолювана США коаліція підняла бійців для захисту американських радників, які працюють з курдськими силами, після бомбардування літаками сирійського режиму», - говориться у повідомленні.

За словами представника Пентагону Джефа Девіса, в четвер два сирійські бомбардувальники Су-24 завдали ударів по районах біля міста Ель-Хасака, де під керівництвом військових радників США проходять навчання курдські загони народної самооборони.

Коаліція направила свої літаки з метою перехоплення сирійських винищувачів, але на той час вони вже покинули цей район. У п'ятницю винищувачі режиму знову спробували вилетіти в Ель-Хасеку, але їх вже зустріли літаки коаліції, що змусило винищувачі залишити повітряний простір без подальших інцидентів. Як повідомляється, літаки коаліції не обстрілювалися.

Девіс зазначив, що Пентагон з усією серйозністю розглядає всі випадки, які представляють загрозу силам коаліції, а також підкреслив, що вони мають невід'ємне право на самооборону.

Як відомо, 19 серпня сирійська військова авіація завдала авіаудару по загонах сирійського курдського ополчення у місті Хасака на північному сході країни вперше за п'ять років громадянської війни, пояснивши це тим, що удари були «пропорційною відповіддю» курдським силам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-