Туреччина

Туреччина "розморозила" угоду про нормалізацію відносин із Ізраїлем

Укрінформ
Парламент Туреччини схвалив угоду про нормалізацію відносин із Ізраїлем.

Розгляд цього документа заморозили після спроби державного перевороту 15 липня, повідомляє ВВС.

"Згідно з умовами угоди, Ізраїль повинен виплатити близько 20 млн доларів у якості компенсації за смерть десятьох турецьких активістів, які загинули в 2010 році під час рейду ізраїльських військових на "Флотилію свободи", яка прямувала до сектору Газа з гуманітарною допомогою. Анкара, в свою чергу, зобов'язується відмовитися від кримінального переслідування ізраїльтян, які стали учасниками того інциденту", - зазначається у повідомленні.

Туреччина та Ізраїль підписали угоду про нормалізацію відносин наприкінці липня. Кабінет міністрів Ізраїлю вже схвалив цей документ.

Спочатку Туреччина вимагала зняття блокади з сектору Газа, проте підсумковий варіант угоди цього не передбачає. Разом із тим, документ дасть Туреччині право надавати гуманітарну допомогу сектору Газа і будувати там  об'єкти цивільного призначення.

Після схвалення угоди парламентом Туреччини Анкара та Ізраїль, як очікується, призначать нових послів, щоб повністю відновити дипломатичні відносини, які  постраждали через інцидент з "Флотилією свободи" в 2010 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-