Канада хоче полегшити отримання віз для китайців

Канада хоче полегшити отримання віз для китайців

Укрінформ
Канада намагається спростити китайським туристам, студентам та тимчасовим робітникам процес отримання віз.

Про це заявив міністр імміграції, громадянства та біженців Канади Джон Маккалум, передає кореспондент Укрінформу.

«Це – найбільший ринок у світі. Китайські туристи під час подорожей Канадою витрачають великі кошти – у середньому 750 доларів на день», - пояснив Маккалум мотиви такого рішення.

За його словами, одним з кроків назустріч цій меті має стати збільшення удвічі чи навіть утричі кількості візових центрів у Китаї. «Вони не погодилися, але й не відмовилися від цієї пропозиції», - переказав міністр свої розмови із китайськими посадовцями цього приводу.

Він додав, що Канада відкрита не лише до туризму, а й до імміграції з Китаю, втім воліла б бачити більш рівномірний розподіл мігрантів по країні. «Ми б хотіли розподілити мігрантів по країні відносно рівномірно», - зазначив міністр.

Особливо це стосується регіонів Торонто та Ванкуверу, де велика кількість покупців нерухомості з-за кордону постійно штовхає ціни на житло вгору. «Найменше ми б хотіли, аби кожен іммігрант приїздив або в Торонто, або у Ванкувер», - наголосив урядовець.

Однак, він визнав, що уряд не має можливості ставити умови щодо місця проживання постійним резидентам Канади. «Це суперечить Конституції Канади. Якщо вони є постійними резидентами, ми не можемо вимагати від них залишатися будь-де. Вони мають право за власним бажанням обирати місце проживати у Канаді», - підсумував Маккалум.

Зазначимо: Канада постійно збільшує кількість віз, виданих китайцям. Наразі протягом року громадянам Піднебесної видається близько 500 тис різноманітних дозволів на в’їзд до Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-