У Греції фіксують збільшення потоку біженців

У Греції фіксують збільшення потоку біженців

Укрінформ
У Греції знову відзначають збільшення кількості біженців, які прибувають у країну. Так, за останню добу з Туреччини до грецьких островів в Егейському морі човнами дісталась 261 особа.

Про це повідомляє DW з посиланням на кризовий штаб в Афінах.

"Ми виходимо з того, що зростання кількості біженців та мігрантів, які прибувають морем, пов'язане з хорошими погодними умовами", - заявив один з представників штабу.

Він також повідомив, що на початку серпня у середньому щоденно до Греції прибувало 94 людини. Табори для розміщення біженців на островах переповнені, станом на п'ятницю у них перебували 11088 осіб. Їхня потужність, однак, розрахована на 7450 осіб.

За даними грецької берегової охорони, уранці 19 серпня один з човнів з біженцями зазнав аварії біля берега острова Сапієнца. Врятовано 70 людей. При цьому зазначається, що цей острів знаходиться в кількох сотнях кілометрів від звичного маршруту, яким користуються особи, які мають наміри потрапити до ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр Греції з міграційної політики Янніс Музалас заявив, що Європейський Союз має надати альтернативний план для боротьби з міграційною кризою у разі, якщо Туреччина виконає свої погрози та розірве угоду щодо мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-