Стамбул у відповідь запустив

Стамбул у відповідь запустив "рекламу" про згвалтування в Швеції

Укрінформ
В аеропорту Стамбула імені Ататюрка у п’ятницю вранці з’явилося RSS повідомлення із попередженням про високий рівень згвалтувань у Швеції.

Повідомлення з’явилося майже за тиждень після того, як глава МЗС Швеції Маргот Вальстрьом обурилася, що Туреччина дозволяє секс з 15-річного віку, інформує Daily Sabah.

“Попередження для туристів! Чи знаєте ви, що у Швеції найвищий рівень згвалтувань у світі", - таке повідомлення майоріло на екрані в аеропорту.

Зауважимо, що заява Вальстрьом була реакцією на електронне повідомлення в аеропорту Відня стосовно того,  що в Туреччині нібито дозволяється дітям до 15 років вступати у статеві зносини. Вона написала у своєму Twitter: "Рішення Туреччини дозволити секс з дітьми молодше 15 років має бути скасоване. Діти потребують більш високого захисту проти насильства".

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу піддав різкій критиці заяву Вальстрьом, наголосивши, що Туреччина виступає проти жорсткого поводження з дітьми та приймає критику, яку не слід плутати з брехнею і наклепом. За його словами, такі заяви шведського міністра відображають зростаючу ісламофобію та антитурецькі настрої в Європі.

Як повідомлялось, раніше Міністерство закордонних справ Туреччини викликало тимчасового повіреного у справах Австрії, щоб заявити протест у зв'язку з інцидентом в аеропорту Відня, який, за словами турецьких дипломатів, паплюжить образ Туреччини.

Після заявленого МЗС Туреччини протесту скандальний заголовок був видалений з екрану віденського аеропорту.

Так, у липні конституційний суд Туреччини прийняв рішення на користь вилучення з кримінального кодексу статті, що визначає будь-які дії сексуального характеру відносно дітей молодше 15 років як сексуальне насильство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-